Foto: Ajuntament

La signatura de l’acord entre Ajuntament i agents socials per ampliar els dies d’obertura comercial a les zones turístiques de Barcelona s’havia de fer aquest dilluns, però finalment es va posposar i ha acabat tenint lloc aquest matí. El motiu de l’ajornament d’ahir va ser “l’aparició de serrells d’última hora, que han de tancar sindicats i patronals, sobre l’aplicació de la mesura”, van explicar fonts municipals.

Ara, un cop signat l’acord, la proposta es sotmetrà a votació al plenari d’aquest divendres, 25 de febrer, per després portar-la a la Direcció de Comerç de la Generalitat. La mesura, principalment, permetrà als comerços de les anomenades zones de gran afluència turística obrir els diumenges i festius de dotze del migdia a vuit del vespre, entre el 15 de maig i el 15 de setembre, fins al 31 de desembre de 2025 (moment en què caldrà aprovar una nova regulació).

Collboni promet “milers” de llocs de feina

Durant la presentació de l’acord, el primer tinent d’alcalde de la ciutat, el socialista Jaume Collboni, ha assegurat que l’ampliació de l’horari de les botigues crearà “centenars o milers de llocs de treball”. Collboni ha celebrat que Barcelona resol “una assignatura pendent de fa massa anys”, ja que considera que no podia ser que un lloc com Barcelona, amb el volum de turisme que té, “el comerç no estigués arrenglerat per aprofitar al màxim la capacitat de compra del turisme”.