Els operaris treballen en la retirada de les carpes. Foto: Línia Eixample

El mercat de Sant Antoni es va inaugurar ara farà mig any, concretament el 23 de maig. Tot i això, la retirada de les carpes provisionals, que s’havien anat deteriorant, s’ha fet esperar i no s’ha posat en marxa fins fa pocs dies. S’acabarà, tal com han explicat des de l’Ajuntament, el 30 de novembre.

Així doncs, la retirada d’aquestes carpes, que han format part del paisatge del barri gairebé una dècada, permetrà recuperar per als veïns aquest tram de la ronda de Sant Antoni. Aquesta és la intenció de l’Ajuntament, que té previst transformar la zona “en un espai per a l’ús veïnal més verd i més confortable” que també serveixi per “afavorir la dinamització del teixit comercial del barri”. Per aconseguir això es posaran nous bancs i cadires, s’ampliarà la xarxa d’enllumenat, es plantaran una cinquantena d’arbres i es pintaran jocs infantils al paviment. El nou espai, diuen des del consistori, estarà enllestit a partir del pròxim 13 de desembre.

REFORMA DEFINITIVA
En paral·lel, l’Ajuntament té previst començar a principis del 2020 la reforma definitiva de la Ronda de Sant Antoni, amb l’objectiu de transformar-la en una avinguda més verda i pacificada, on el protagonisme sigui per als vianants, les bicicletes i el transport públic.

El projecte recollirà les diferents reivindicacions dels veïns, els comerciants i les entitats i es tirarà endavant en dues fases: la primera, entre els carrers del Comte d’Urgell i de Floridablanca, i la segona, des del carrer de Floridablanca fins a la plaça de la Universitat.

 

La superilla de Sant
Antoni, ampliada

A finals d’aquest novembre començaran les obres per continuar la pacificació del carrer Tamarit, a la superilla de Sant Antoni. Es pavimentaran les voreres, es farà la calçada de plataforma única, es renovarà l’enllumenat i es posaran nous bancs, arbres i parterres amb vegetació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram