Les sardanes, sempre presents a la Festa Major. Foto: Twitter (@joanrportell)

La Festa Major de l’Esquerra de l’Eixample va posar el seu punt final divendres passat després de nou dies de celebració on el barri ha acollit més de 100 activitats gràcies a un programa molt variat pensat per a tots els públics.

Enguany la Festa Major ha acollit un gran nombre d’actes relacionats amb la cultura popular i, especialment, amb la dansa. El primer dia de la festa, després del pregó de Gabriel López Plana, el grup De Soca-rel va oferir un concert de música tradicional, mentre que dissabte passat el dia va estar marcat per taller de ball de bot mallorquí, pel festival de dansa Elisenda Tarragó i per l’espectacle de Ballets de Catalunya als Jardins de Rosa Deulofeu.
Alguns dels altres actes més destacats van ser el concert d’havaneres amb el grup Port-bo, el correfoc infantil i l’adult a càrrec dels Diables de l’Esquerra Infernal, la trobada de gegants del barri i l’orxatada popular.

40 ANYS
Enguany també s’ha celebrat el 40è aniversari de l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample, l’encarregada d’organitzar la Festa Major. El seu president, Toni Colomina, explica que “avui es nota molt la cohesió que hi ha entre el veïnat, i si no fos pels moviments veïnals, Barcelona seria molt diferent”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram