La Guàrdia Urbana li va desmuntar la terrassa a mig servei. Foto: Semproniana

La fase 1 de la desescalada ha permès recuperar una imatge que feia dos mesos que no vèiem: la de les terrasses de bars i restaurants en actiu, encara que només sigui a un 50% de la seva capacitat.

Un dels restauradors que va voler tornar a arrencar el dia 25 va ser la xef Ada Parellada, que va muntar quatre taules a l’exterior del restaurant Semproniana, malgrat no tenir permís de terrassa. “Estava en tràmit”, matisa, i assenyala la lentitud del procés. Sigui com sigui, dos dies després, la Guàrdia Urbana va rebre la queixa d’un veí, es va presentar a l’establiment i va fer desmuntar la terrassa a mig servei.

“Quatre taules és una ruïna, no és rendible”, diu Parellada a Línia Eixample, però admet que va decidir muntar-les perquè era “això o res” i estava “desesperada”. “Obrir una terrassa era la manera de recuperar un cambrer i un cuiner, de comprar cafè, refrescos… de tornar a estar en moviment”, explica. Assegura que havia entès que l’Ajuntament permetia muntar una terrassa als locals que no en tenien i lamenta que la Guàrdia Urbana “no fes una valoració” de la situació. “No hi havia soroll, ni contaminació lumínica ni ocupació de la vorera, i tancàvem a les deu de la nit”, afirma. “És veritat, no teníem el permís, però és o no és un moment excepcional?”, es pregunta la xef, que qüestiona eslògans com ‘Ens en sortirem’ o ‘Barcelona té molt poder’.

Amb tot, Parellada se sent “més trista que enfadada”. “Em va doldre molt que un veí ens denunciés”, diu. De fet, pensava que els veïns estarien contents perquè al carrer Rosselló, on hi ha el Semproniana, “no hi ha cap terrassa”. Ara, mentre espera que la tramitació del permís s’acceleri, continua oferint menús a domicili. “No vull plorar, però semblo un ase: tiro del carro i, de tant en tant, fuetada”, afegeix.

D’altra banda, fins la setmana passada, la xef va estar preparant menús per a professionals sanitaris, però recalca que no vol “barrejar ni treure rèdit” d’això.