L’AE Gaudí reclama poder seguir al seu actual local. Foto: Felipe Valenzuela

L’Agrupació d’Escoltes Antoni Gaudí s’ha trobat de cop en una situació complicada. Des de fa més de 60 anys, l’entitat es reuneix en un local a dins del recinte de la Sagrada Família. Ara, però, denuncia que la junta del temple els ha demanat el trasllat sabent que no tenen cap alternativa. “Hem intentat parlar amb ells. Totes dues parts fem un treball de barri important”, explica a Línia Eixample Mar Ribot, una monitora de l’organització.

En un comunicat, l’entitat lamenta que a la junta del temple no li interessa la “riquesa cultural i social” del barri. “Al cau eduquem amb valors com la companyia, el respecte i l’austeritat. L’església s’omple la boca quan parla de tot el que la religió promou, però sembla que n’han oblidat el significat”, denuncia.

Sota el lema “Mai caminaràs sol/a”, el cau reivindica la seva importància en la vida del barri i denuncia l’augment del turisme i dels preus del lloguer. “L’escoltisme és un projecte que ajuda a formar persones sinceres i compromeses”, assegura l’entitat, que també critica que la seva expulsió es deu a “la cobdícia dels de sempre”.

Per la seva banda, el consistori va planejar fa un temps el trasllat de l’AE Antoni Gaudí a la Fàbrica del Sucre, un nou equipament que encara no ha obert i que no ho farà fins d’aquí a tres anys.

Sigui com sigui, per a aquest dissabte 8 de febrer, l’agrupació ha convocat totes les entitats i veïns i veïnes del districte i de la ciutat a una manifestació a la plaça Gaudí a les 10 del matí.