La protesta veïnal del passat mes de febrer. Foto: Twitter (@CUPEixample)

El conflicte que enfronta el patronat de la Sagrada Família i els veïns per la façana de la Glòria ja és als tribunals després que a finals de setembre el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) admetés a tràmit la denúncia que els veïns van presentar al juliol contra l’ampliació del temple.

El projecte per construir la façana de la Glòria suposa l’expropiació d’uns 3.000 habitatges i contempla que es construeixi un voladís de 25 metres d’alçada, cinc d’ample i més de 40 de longitud a la façana del carrer Mallorca amb l’objectiu que l’escalinata sigui part de l’accés al monument.

Els veïns afectats per aquestes possibles expropiacions fa temps que denuncien que Antoni Gaudí no va dissenyar aquesta escalinata. De fet, el novembre de l’any passat van mostrar com a prova un informe del Ministeri de Ciència del 1976, que va encarregar l’Ajuntament, on es deixa clar que no existeix cap projecte de Gaudí sobre les escales, sinó que van ser uns ajudants seus 24 anys després de començar les obres del temple que ho van dissenyar.

“UNA MENTIDA REPETIDA”
Salvador Barroso, un dels veïns afectats i portaveu del col·lectiu veïnal, afirma a Línia Eixample que el patronat de la Sagrada Família fa temps que porta a terme “una labor goebbeliana, que és anar repetint una mentida”. Barroso explica que són conscients que s’enfronten a una “institució poderosa” i que això és una lluita de “David contra Goliat”, però afegeix que “la llei és igual per a tothom”. Aquest veí recorda que “abans que es fes la Sagrada Família ja hi havia pisos a la zona” i afegeix que el patronat, a la seva propietat, “faci el que vulgui. Com si volen fer un parc temàtic, que de fet és el que estan fent”.

El patronat de la Sagrada Família sempre ha dit que no farà cap valoració mentre no s’hagi dictat la sentència.