Així serà la futura superilla de l’Eixample. Foto: Ajuntament

El govern municipal s’ha compromès a consensuar l’ús de la futura superilla de l’Eixample amb partits polítics, entitats veïnals i comercials i institucions acadèmiques i tècniques. Així ho demanava JxCat en una proposta que va ser aprovada per unanimitat a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de dimarts.

El portaveu de JxCat, Jordi Martí Galbis, va insistir en la necessitat de “tenir en compte” totes les veus implicades i afectades per la superilla “a l’hora de definir la configuració de l’espai públic, els eixos verds i les places” que la formaran. També va afirmar que algunes entitats comercials del districte han mostrat la seva preocupació pel projecte.

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, es va mostrar “molt d’acord” amb la proposta de JxCat i va recalcar que, de fet, “és el que ja s’està fent”. En aquesta línia, va recordar els processos participatius fets a diferents barris en el marc del programa Superilles des del mandat passat. Martí va respondre que demanen “participació real” i va agrair el vot favorable de tots els grups municipals. També va destacar la importància d’elaborar “estudis previs” per conèixer l’impacte que tindrà la superilla en el trànsit i la contaminació de les zones afectades.

El govern va fer públics els detalls de la superilla a principis de març i el tema encara porta (i portarà) cua. Sense anar més lluny, serà una de les qüestions que centrarà el consell de barri de la Dreta que se celebrarà dilluns.