Vinyl Fest

El Vinyl Fest acull cada any fanàtics dels discs clàssics. Foto: @mercatsbcn

Els amants del vinil a la ciutat van tornar a viure aquest cap de setmana la cita més esperada de l’any. Es tracta del Gran Price Vinyl Fest, que del 7 al 9 de juny es va instal·lar al fossat del Mercat de Sant Antoni per cinquè any consecutiu i que va omplir de música l’espai amb més de vint expositors de vinils i més de 3.000 persones. L’edició d’enguany ha estat la primera que s’ha allargat tres dies, en comptes de dos.

Aquest festival de música alternatiu enfocat a descobrir tresors musicals de tots els gèneres i èpoques reuneix cada any col·leccionistes, amants de la música i aficionats i, enguany, ha tornat a ser un èxit. Les paradetes de discos ofereixen des de clàssics del rock i el pop fins a jazz, soul, funk, electrònica o hip-hop. Però el Gran Price Vinyl Fest no és només un lloc on trobar els discos més especials, és molt més.

I és que el festival també ha ofert diverses activitats paral·leles a la mostra dels expositors de vinils. L’exemple més clar i imprescindible de la cita és el DJ’s vs. Dealers, un duel musical on els punxadiscos “amb més ofici de l’escena barcelonina” s’enfronten a un desafiament únic: seleccionar la música per construir una sessió amb el material de les parades del festival. El duel funciona després que se’ls assigni una parada a l’atzar dels expositors i en una hora hagin de preparar la sessió.

Finalment, el Vinyl Fest també reivindica que el certamen és un homenatge a la música i a la memòria històrica de Sant Antoni, ja que l’esdeveniment s’erigeix en un tribut a l’esperit de col·leccionisme que ha definit el barri.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram