Render del futur Mercat del Ninot. Foto: Metalocus

Amb una inversió prevista de 40 milons d’euros, l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona ha convocat els concursos públics per adjudicar les pròximes fases d’obres de remodelació dels mercats de Sant Antoni i del Ninot.

Segons el calendari serà a principis del mes de febrer quan s’informarà de l’empresa escollida per a dur a terme les tasques de reforma d’aquesta nova fase. Segons les dates previstes, les obres s’iniciarien el primer trimestre de l’any que ve i tindran una durada estimada de dos anys.

Tal i com ha indicat el regidor de Comerç, Consum i Mercats, Raimond Blasi, “els mercats són un agent econòmic de primer ordre a la nostra ciutat i un motor de transformació urbana”. Blasi ha refermat “el compromís del Govern municipal amb el model comercial urbà de proximitat, que genera llocs de treball i cohesió social als barris”.

LES OBRES

En el cas del mercat de Sant Antoni, els treballs que s’hi faran consisteixen en la construcció de l’estructura soterrada del mercat. La inversió serà de 20,5 milions d’euros i les obres duraran aproximadament uns 26 mesos. Pel que fa al mercat del Ninot, les obres corresponen a la tercera i última fase prevista en el projecte de reforma. Es tracta d’una inversió de 20,3 milions d’euros i les obres s’allargaran durant dos anys. En tots dos casos els arquitectes encarregats de l’obra pretenen en els seus projectes, ampliar els serveis, modernitzar l’espai però sempre mantenir l’essència de l’edifici.