Els veïns es queixen de la nova zona on els gossos poden anar deslligats, just al costat d’una àrea de gossos. Foto: Ajuntament

Fa temps que alguns veïns del Fort Pienc denuncien la presència de gossos deslligats al parc de l’Estació del Nord. Per pal·liar aquesta situació, l’Ajuntament va inaugurar l’octubre passat l’àrea d’esbarjo per a gossos més gran de l’Eixample justament en aquest indret. Es tracta d’un espai de 1.400 metres quadrats que, segons els veïns, no ha solucionat el problema. Per acabar-ho d’adobar, aquest dilluns ha entrat en funcionament, al costat de l’àrea de gossos, una nova zona d’ús compartit (ZUC), que permet passejar els gossos sense lligar durant les hores d’obertura del parc. Ho ha avançat betevé i així és com se n’han assabentat els veïns. “No ens havia parlat ningú d’aquesta nova zona”, lamenta el president de l’Associació de Veïns del Fort Pienc, Joaquim Mallén.

La nova zona d’ús compartit té prop de 1.800 metres quadrats, que se sumen als 1.400 de l’àrea d’esbarjo per a gossos. Són, per tant, més de 3.000 metres quadrats dedicats als gossos al parc de l’Estació del Nord. I això no és tot. Segons Mallén, els veïns tenien constància de la futura creació d’una zona d’ús compartit al carrer Padilla entre el TNC i l’Auditori, a la plaça de les Arts. “És una àrea de 3.000 metres quadrats”, remarca el president de l’AV del barri. També recorda la poca distància (uns 600 metres) que separa la plaça de les Arts del parc de l’Estació del Nord. “Tenim poques zones verdes a l’Eixample i, per una que tenim, està plena de gossos”, afegeix, amb indignació.

“Efecte crida”

“Avui mateix hi havia gossos sense lligar a la piràmide, a l’àrea d’esbarjo de gossos i a la zona d’ús compartit”, assegura Mallén. Aquest veí assenyala que s’ha produït un “efecte crida” i que propietaris de gossos d’altres barris també es concentren al parc de l’Estació del Nord. “Venen veïns del Clot, del Poblenou i fins i tot de Ciutat Vella. És el parc dels gossos”, sentencia.

Amb tot, des de l’Associació de Veïns del Fort Pienc faran arribar les seves queixes al Districte i a l’àrea d’Ecologia de l’Ajuntament, responsable de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram