Can Culleretes, un restaurant amb valor gastronòmic i històric. Foto: Ajuntament

Can Culleretes és un restaurant de cuina casolana ubicat al carrer Quintana. Des dels anys cinquanta del segle XX és una referència culinària al Raval, reconegut per l’excel·lència dels seus plats, com els canelons i les postres casolanes. Però també és una institució en l’àmbit històric.

La seva història es remunta dos-cents anys enrere quan una dona, portera d’un convent fora muralles, va començar a sevir begudes i berenars per la finestra. La gent feia cua per tastar el seu mató casolà, fins al punt que la dona va acabar obrint un restaurant per fer feliç a la seva parròquia. Aquell primer establiment és l’origen de Can Culleretes.

Quant al nom, hi ha diverses llegendes en circulació. Una d’elles, la més pragmàtica, explica que va ser el primer restaurant a oferir culleretes de metall. L’altra, molt més poètica, atribueix el nom al cambrer que servia les taules i que demanava contínuament culleretes per servir la desena justa de comensals que cabien al restaurant.

Des de llavors tota una galeria de personatges il·lustres han desfilat pel restaurant, i han deixat la seva empremta, amb les nombroses fotografies i records que es poden veure a la sala.

Els actuals propietaris, la família Agut Manubens, van fer-se càrrec de l’establiment als anys cinquanta, quan es trobava en decadència. Des de llavors, tres generacions de la família han contribuït a recuperar l’essència d’aquella cuina primigènia.

Contingut elaborat amb la col·laboració de:

Logo Ajuntament Barcelona

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram