Foto: Freepik

Per si no n’hi hagués prou amb els perjudicis de comprensió o fins i tot emocionals que causen les pantalles als infants, ara sabem que també engreixen o, més ben dit, augmenten el risc de sobrepès infantil, especialment si es fan servir abans d’anar a dormir. Aquesta és una de les conclusions d’un estudi elaborat per la Universitat de Barcelona i publicat a la revista Appetite.

D’acord amb els resultats de l’estudi, la combinació d’anar-se’n a dormir passades les deu del vespre i fer-ho després d’haver utilitzat qualsevol mena de pantalla durant més de trenta minuts s’associa a un risc més alt d’obesitat en la població infantil. El treball ha detectat que el 27,5% dels infants preescolars i el 35,2% dels que estan en edat escolar passen diàriament més de mitja hora davant de pantalles junts abans de dormir.

El fet d’allargar la vetlla per culpa de les pantalles repercuteix en la durada i la qualitat del son. Això provoca un endarreriment en els horaris de l’esmorzar i el sopar, especialment a mesura que l’edat dels infants augmenta. Finalment, aquesta deriva incrementa el sedentarisme i promou una alimentació allunyada de la dieta mediterrània. La tempesta perfecta per al sobrepès.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram