bol nous

Foto: Freepik

Són prou ben coneguts els efectes de les nous per reduir el colesterol. Però els seus beneficis van més enllà. Menjar-ne habitualment podria beneficiar el desenvolupament de les capacitats cognitives dels adolescents i ajudar la seva maduració psicològica. Això es deu a l’àcid gras alfa-linolènic, un tipus d’omega-3 que ajuda el desenvolupament del cervell, sobretot en etapes de creixement.

L’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili ha liderat un estudi que ha fet un seguiment a dos grups de 350 estudiants, un d’ells consumidor de nous durant sis mesos. Els resultats mostren que els adolescents amb nous a la seva dieta s’havien beneficiat d’un increment en la seva capacitat d’atenció i diversos amb TDAH havien millorat notablement el seu comportament, amb menys tendència a la hiperactivitat. La investigació també mostra millores en la capacitat de raonar i resoldre problemes de forma més eficient i ràpida. Segons les recomanacions dels professionals mèdics, si els adolescents mengessin un grapat de nous al dia, tres cops per setmana, i mantinguessin aquests hàbits durant el temps es veurien canvis substancials en les capacitats cognitives per poder encarar l’adolescència i l’entrada a l’adultesa amb més facilitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram