migdiada

Foto: Freepik

Des d’un punt de vista biològic, les persones estem programades per despertar-nos ben d’hora i anar a dormir al vespre. Però la societat moderna ha anat alterant aquest pla inicial. Ara continuem aixecant-nos d’hora, però cada cop dormim menys i això es nota especialment a les tardes, quan cau el nostre sistema d’alerta, un fet que es pot demostrar científicament. Una bona migdiada ens permet reconduir aquesta situació, sempre que es faci en les condicions adequades.

Un estudi elaborat per la Universitat de Múrcia i fet públic per la revista especialitzada Obesity revela que el risc d’obesitat augmenta fins a un 23% si les migdiades són llargues. En canvi, si descansem entorn de trenta minuts al sofà, cap al migdia o a primera hora de la tarda, es redueix el risc de pressió arterial. A més, aquest descans moderat contribueix a millorar l’atenció.

Quan dormim més de trenta minuts entrem en la fase profunda del son i el nostre cos interpreta que és de nit. Això altera el nostre metabolisme i fa que sopem més tard i que dormim menys. I aquests dos factors són els que alteren el nostre metabolisme i poden causar-nos problemes cardiovasculars.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram