Escola

Foto: Pexels

Nervis, emoció i ganes són les sensacions que viuen els més petits quan toca començar un nou curs escolar. Per als pares, tot i que també en tenen moltes ganes, la preparació del retorn a l’escola porta feina i alguns maldecaps.

Per això, la UOC ha publicat una llista de consells d’experts adreçats als pares. Entre els dubtes que resolen tres experts –els professors Jordi Perales, Sylvie Pérez i Mònica Vilasau– hi ha el de si ajudar o no els fills amb els deures. Facilitar la situació (triar el moment i l’espai per fer els deures) i oferir una petita explicació, si cal, està bé, però no són els pares qui han de fer els deures. Si la criatura no els sap fer, cal notificar-ho al mestre perquè valori la situació. Pel que fa als horaris a casa, no han de ser estrictes, però en les primeres etapes es recomana acompanyar els nens a descobrir com s’han d’organitzar el temps. Quant a les extraescolars, han de ser consensuades i no imposades, i no s’han de convertir en un repàs del que es fa a l’escola, sinó en una descoberta d’aquelles disciplines que els interessen.

I els grups de WhatsApp de pares? Se n’ha de fer un bon ús perquè no acabi interferint en el dia a dia dels nens a l’escola.