ultraprocessats

Foto: Freepik

Una investigació de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha revelat que els adolescents que consumeixen una quantitat més gran d’aliments i begudes ultraprocessats presenten més problemes de caràcter psicosocial. L’anàlisi s’ha centrat en els hàbits de mig miler d’adolescents espanyols d’entre 13 i 18 anys.

Els responsables de l’estudi afirmen que aquesta mena d’aliments es caracteritzen per la baixa quantitat de nutrients (proteïnes i fibres), l’alt contingut calòric (greixos saturats i sucres afegits) i la presència d’additius (colorants i potenciadors del gust). Tot plegat els fa atractius, saborosos i addictius. El problema és que els investigadors han descobert que el consum habitual d’aquests productes causa dificultats psicosocials als joves, com baix estat d’ànim, sensacions d’ansietat o problemes d’atenció i, fins i tot, altres problemes de conducta.

La investigació revela que els joves que durant l’estudi van declarar que menjaven regularment fruita i verdura i que feien exercici no van mostrar nivells tan alts de malestar emocional com els que consumien aliments ultraprocessats.