Dieta saludable

Les expertes aconsellen atrevir-se amb tècniques culinàries diferents. Foto: Pexels

Les setmanes van passant, setembre va avançant, i tu no acabes de sentir-te al 100% perquè no has recuperat els hàbits saludables que vas deixar abandonats durant les vacances. Si t’hi sents identificat, dues expertes de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) tenen consells per a tu. Són les professores dels Estudis de Ciències de la Salut Anna Bach i Laura Esquius, que han ofert un llistat de recomanacions per “reprendre una dieta saludable”.

En primer lloc, el més intel·ligent és que aprofitis la sort que tens i apostis per la dieta que tens més a l’abast: la mediterrània. Menja variat, donant prioritat a les fruites i verdures, i minimitza el consum d’aliments ultraprocessats. La moderació també és molt important: no t’atipis, menja a poc a poc i recorda que els sopars han de ser més lleugers que els dinars.

I, parlant d’àpats, les expertes recomanen practicar la “convivialitat”; és a dir, “gaudir dels àpats en companyia al voltant de la taula com a mínim una vegada al dia”. D’altra banda, aconsellen també atrevir-se amb tècniques culinàries diferents, per sortir de la monotonia i per limitar els fregits.