Noia estudiant

Foto: Pexels

Comences a estudiar per preparar un examen o a llegir un article que demà treballareu a classe, però el teu cap de seguida se’n va a un altre lloc. Sempre trobes alguna cosa més interessant en què pensar o una preocupació a la qual dedicar tota la teva atenció. O potser directament t’adorms.

Mantenir la concentració a l’hora d’estudiar no sempre és fàcil i és normal que hi hagi dies en què tot et costi més, o matèries que se’t facin més feixugues. Però, per sort, hi ha diversos consells que pots aplicar a la teva rutina d’estudi per mantenir la concentració i, per tant, per esprémer al màxim el temps que hi dediques.

En primer lloc, el més important és que, abans de posar-te a estudiar, estiguis descansat (si no, ja saps què passarà). Recorda també fer pauses cada 45 minuts. Es recomana estudiar sempre al mateix lloc (sigui l’habitació de casa o la biblioteca) i, sobretot, mantenir l’ordre de l’espai que t’envolta, així com aprofitar tant com puguis la llum natural. Pel que fa a la postura, cal que sigui ergonòmica: esquena recta, cames i cuixes en un angle de 90 graus i el clatell sense tensió. Per últim, l’organització és clau: fes-te un horari realista i intenta complir-lo.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram