Dieta vegetariana

Foto: Pexels

Sabies que l’1 d’octubre és el Dia internacional del vegetarianisme? És probable que no, perquè, encara que el moviment té cada cop més adeptes, continua molt allunyat de gran part de la població. Però, si tens o algun cop has tingut la voluntat de deixar de menjar animals, et portem alguns consells que faran més fàcil aquesta transició.

El més important és que tinguis clar el motiu principal per passar-te al vegetarianisme: deixar de menjar animals. No t’ho prenguis com una dieta per perdre pes ni com una moda, sinó com un estil de vida. La forma més senzilla de fer el canvi és progressivament: comença a substituir la carn i el peix dels teus plats per altres aliments, com ara tofu, seitan o soja texturitzada, que tenen proteïna vegetal. Si encara no t’atreveixes amb aquests productes, potser més desconeguts, tingues en compte que d’altres de ben tradicionals, com llegums i fruits secs, també t’aportaran proteïna.

En aquest camí, és important que tinguis algunes nocions de nutrició: si pots, busca consell de professionals. Recorda que en una dieta vegetariana (i molt més en una de vegana) et pot faltar vitamina B12 i s’aconsella prendre’n suplements.