Des del sènior masculí fins als més petits de la base: tot el CB Roser està aturat. Foto: CBT

El sènior masculí del CB Roser va jugar el seu darrer partit fa més de tres setmanes, el passat dissabte 7, a la pista del líder del grup C-B de la lliga EBA, el CB Tarragona. Després d’aquest partit, i de la possibilitat remota de continuar el curs a porta tancada, la Co-vid 19 ha fet que el bàsquet s’aturi, que les pilotes es desin a les cistelles o a les bosses i que els vestidors i els pavellons estiguin completament buits.

“El pitjor de la situació que vivim és que no sabem què passarà, com anirà evolucionant tot plegat i si les competicions tornaran”, explica el president del club del Fort Pienc, Xavi Viñes, a Línia Eixample. “La sensació és que la Federació Espanyola (FEB) està guanyant temps (l’última jornada que ha estat suspesa és la que s’hauria de jugar durant la Setmana Santa) i tot i que ens van preguntar als clubs per conèixer la nostra opinió, no sabem quines decisions en ferm han pres, si és que ho han fet”, afegeix el dirigent de l’entitat.

El Roser, de moment, va comunicar a les famílies dels jugadors de la base que les quotes dels mesos de març i abril es cobraran, tot i que el club es compromet a estudiar tots aquells casos en els quals les famílies tinguin dificultats econòmiques per ajudar-los. “Hem de treballar amb previsió, tot i que l’escenari en el qual ens movem és molt difícil”, valor Viñes, que diu que no volen deixar escapar cap jugador del planter per qüestions econòmiques.

“NO CREC QUE ACABI L’EBA”
Un punt més contundent es mostra, també en declaracions a aquesta publicació, el tècnic del sènior masculí roserenc, Juan Hereza. “No crec que la Federació acabi decidint que torni la lliga EBA, no m’ho acabo de creure”, apunta el tècnic, que admet que “es prengui la decisió que es prengui hi haurà injustícies. Si és la suspensió, en sortiríem beneficiats, però vingui el que vingui ho acceptarem”.

I és que actualment els seus jugadors estan immersos en la lluita per evitar el descens de categoria, quan només falten (o faltarien) cinc partits per jugar-se. “En el millor dels escenaris la competició tornaria a posar-se en marxa a finals de maig i s’acabaria a finals de juny. A banda que organitzativament seria complicat, també afectaria molt seriosament la planificació per al curs següent. Seríem a EBA? A Copa un altre cop? Hi ha moltes incògnites”, conclou Hereza.

Mentre dura el confinament, els jugadors entrenen com i quan poden a casa seva, amb una pauta que els van fer arribar des del cos tècnic. Sigui com sigui, la pilota segueix en suspens i veurem si acaba dins o fora de la cistella.