El barri va tornar a convertir-se en un circuit per a corredors. Foto: CSA

La prova és un clàssic i la gent va tornar a respondre. Més de 4.500 atletes (rècord de participació) van calçar-se les sabatilles el passat diumenge 19 per participar en la Cursa Moritz Sant Antoni, la primera gran cita del calendari atlètic de la ciutat en aquest 2020. D’entre tots els aspirants, Dmitrijs Serjogins i Gema Barrachina van ser els més ràpids, escrivint per primer cop el seu nom en lletres daurades al llibre d’història de la prova.

El fondista letó, a més, va ser l’únic corredor de la categoria absoluta capaç d’aturar el cronòmetre per sota de la barrera dels 30 minuts. L’atleta de la Sansi va completar el recorregut de 10 quilòmetres en 29 minuts i 55 segons, una marca només 17 segons inferior al rècord de la prova, propietat de Driss Lakhouaja. Mohamed El Ghazouany i Rubén Palomeque van acompanyar Serjogins al podi masculí.

Barrachina, per la seva banda, va complir els pronòstics que la incloien en el grup de favorites al triomf. L’alacantina del Ríos Running va completar el recorregut en 34 minuts i 9 segons (va tenir encara més a prop el rècord de Meritxell Calduch, que data del 2008, de 34 minuts i 5 segons) i va pujar als calaixos amb dues catalanes, Míriam Ortiz i Anna Godoy. Hasna Bahom, una de les eternes favorites al triomf, va haver de conformar-se amb la setena plaça.