CB Roser Entrenadors

Xavi Viñes, president del CB Roser, i Chema Puyal, cap de coordinació, amb una bufanda del club del Fort Pienc. Foto: Toni Delgado

A vegades un agraïment pot ser molt més que un agraïment, pot dir molt de qui parla, de qui es parla i fins i tot d’un club. “Juan Hereza ha sigut un gran baluard del nostre projecte i la seva implicació ha estat absoluta, perquè no només ha buscat i dirigit jugadors, si no que també, i entre moltes altres coses, ha trobat patrocinadors. Per a nosaltres mantenir l’equip a Lliga EBA, ara Tercera FEB, és molt complicat i en Juan ha estat clau per aconseguir-ho”, enceta Xavi Viñes (Barcelona, 1966), president del CB Roser.

Viñes veu Hereza com un gran tècnic que sap gestionar un grup amb la pissarra o sense i que connecta amb les persones. “Des que va aterrar a l’entitat, amb 16 anys, ha fet una feina increïble i l’hem vist créixer com a persona. Com a jugador no tant perquè no era res de l’altre món. I a les banquetes s’ha convertit en un tècnic impressionant”, intervé Chema Puyal (Barcelona, 1968), cap de coordinació del club del Fort Pienc.

Juan Hereza

Hereza, que va anunciar el seu adeu el 9 d’abril i després de 17 temporades al club, va entrenar a les categories inferiors i al sènior B, i en el seu moment va assumir amb aplom i enteresa el repte de dirigir el primer equip, que ha guiat els últims set cursos. “Estem en deute amb el Juan perquè dirigir un grup així té moltes gratificacions i, alhora, desgasta molt. El pressupost condiciona els moviments i exigeix que el tècnic hagi de multiplicar-se i tingui més complicat convèncer els jugadors perquè vinguin”, continua Puyal.

El CB Roser ha de destinar fins a 27.000 euros, gran part del seu pressupost, al lloguer de les instal·lacions. “I no estan en condicions, són precàries. Si, a més, haguéssim de fer-ne el manteniment, ens ofegaríem econòmicament”, s’obre Viñes.

Fins al curs 2023-2024, destaca Puyal, només entrenadors de la casa havien dirigit els sèniors masculí i femení. L’excepció ha estat Sergi Alamillo, recanvi al gener d’Iván Faure, que va marxar al CB Grup Barna. El nouvingut Alamillo va classificar l’equip per a la Final a Quatre de la Super Copa femenina, en què va caure eliminat contra el guanyador, el Draft Gramenet. “La nostra aposta i el nostre secret és que el timó sigui per a persones de la casa”, exposa el Chema.

“És molt difícil trobar algú que no hagi estat al Roser que sàpiga on ve i accepti les mancances que s’hi trobarà, com que l’equip de Tercera FEB no entreni mai a la pista en què juga”, exposa el president. “Ha de ser una persona que estigui disposada a començar un projecte amb inferioritat de condicions respecte als altres rivals i possiblement a tots els equips que ha portat fins ara. I durant la recerca de l’entrenador per al sènior masculí soc molt transparent, explico les nostres virtuts, com el fet de tenir preparador físic o fisioterapeuta, i no amago els problemes estructurals, econòmics i d’instal·lació que patim. Un context que no és comparable al de molts equips de la categoria”, defensa Puyal, cap de coordinació.

Dos retorns

Dies després d’aquesta conversa, en concret el passat 3 de juny, el club va anunciar que Paco López serà el tècnic del sènior masculí el curs 2024-2025. Arriba procedent de l’SD Espanyol i coneix molt bé el conjunt eixamplenc perquè hi va jugar dues temporades i va formar part del cos tècnic del sènior A un curs. “És un entrenador amb gran experiència, coneixedor de la categoria i seguidor del Roser de tota la vida”, celebrava l’entitat a les seves xarxes socials.

Mentre que el dia 13 es va anunciar que Christian Sainz-Rozas, extècnic del sènior B femení, és el nou entrenador del primer equip femení. “És un tècnic amb una dilatada experiència en diferents categories del bàsquet català”, destacava el club.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram