Els IPSI Runners tenen ganes de poder tornar a córrer junts per Montjuïc. Foto: Jordi Monge

En condicions normals, els IPSI Runners organitzarien una nova edició de la Cursa IPSI diumenge. La situació actual, però, es podria considerar de moltes maneres però en cap cas de normal i, per això, la prova va acabar celebrant-se el passat 18 d’abril amb tothom corrent i fent esport des de casa.

“Aquesta era la quarta edició i realment va ser un èxit absolut”, explica Jordi Monge, un dels membres d’IPSI Runners, a Línia Eixample. Monge explica que van inspirar-se en iniciatives semblants com la que havia fet Kilian Jornet i que van decidir posar en marxa una campanya de micromecenatge al portal Mi grano de arena per vertebrar-ho tot. “L’any passat vam tenir uns 600 inscrits, mentre que enguany es van superar els 1.050. Vam tenir la fortuna que gent com Arcadi Alibés, Núria Picas, Pau Ribas, Santi Millán, els Stay Homas o Aitor Egurrola, entre altres, fessin difusió de la prova. En total vam aconseguir 17.000 euros que hem fet arribar a l’Hospital Clínic, que és al costat de l’escola, perquè puguin seguir investigant”, diu Monge, que destaca que en aquest 2020 han aconseguit que la prova sigui molt més que una cursa de barri. En les seves edicions anteriors, la Cursa IPSI va col·laborar amb l’ONG Acció Contra la Fam.

De forma excepcional, aquest any no era obligatori córrer, sinó que els participants havien d’indicar el temps d’exercici (del tipus que fos) que van fer durant l’estona de la Cursa IPSI.

TORNEN AL CARRER
Des de dissabte passat, però, l’escenari ha canviat per als IPSI Runners (i per extensió per a tots els atletes de qualsevol nivell) ja que en alguna de les dues franges diàries es pot sortir a fer esport de forma individual. “Em consta que tothom ja ha anat en algun moment a córrer per l’itinerari que fem cada dimarts, pujant al Castell de Montjuïc”, apunta Monge, que també explica que mentre ha durat el confinament s’han mantingut fidels a la cita dels dimarts. “Fent servir l’app Zoom hem pogut seguir en contacte mentre fèiem esport. Alguns han aprofitat el terrat de l’edifici, altres han donat voltes per casa… En el meu cas, he fet servir molt el corró”, conclou Monge.

Els IPSI Runners van començar a organitzar aquestes sortides atlètiques de forma regular l’any 2012 i han anat creixent de mica en mica. Habitualment, en les seves sortides setmanals hi participen una desena de pares i mares d’alumnes de l’escola IPSI.