El camp de futbol del Pont de Marina. Foto: BCN Film Comission

Retrocés. L’esport de Barcelona (i de tota la primera corona de l’àrea metropolitana de la ciutat) és un dels que acusaran els rebrots de casos positius de coronavirus i, des de fa uns dies, clubs i gimnasos s’han vist obligats a tancar de nou les seves instal·lacions per precaució.

En el cas de l’Eixample, el tancament afecta clubs com el Polaris, el CB Roser, les Panteres Grogues, l’FC l’Esquerra de l’Eixample i el Bosco Rocafort, entre altres, i totes les instal·lacions esportives, públiques i privades, que estiguin situades al districte. Molts d’aquests van fer servir els seus perfils a les xarxes socials per anar avisant els socis i els esportistes de la situació. Les excepcions al tancament són els casals i les estades d’estiu i les instal·lacions que tinguin piscina a l’aire lliure.

MANIFESTACIÓ A SANT JAUME
Per protestar, el teixit esportiu de la ciutat i de municipis pròxims s’ha concentrat aquest matí a la plaça de Sant Jaume per protestar contra aquesta nova restricció. Des del Departament de Salut no van voler fixar cap data per a la seva futura reobertura, tot i que presumiblement l’esport no podria tornar a posar-se en marxa abans de dues setmanes.

“No som oci, som salut” va ser una de les consignes més repetides pels centenars de persones que es van concentrar al davant del Palau de la Generalitat.

Els treballadors d’aquests centres van trobar la complicitat de l’Ajuntament. De fet, en una entrevista a La Sexta, el primer tinent d’alcalde Jaume Collboni va assegurar que “ajudarem cinemes, teatres i gimnasos perquè puguin certificar que estan complint tots els protocols per evitar contagis” i va criticar la decisió del govern de Quim Torra.