L’entitat organitza torneigs i competeix en diverses disciplines. Foto: PG

Diumenge passat, com cada 17 de maig, es va commemorar el Dia Internacional contra la LGBTIfòbia arreu del món i, com no podria ser d’una altra manera, les Panteres Grogues van ser una de les entitats actives durant aquesta jornada de reivindicació.

Les Panteres Grogues van reivindicar, a través d’una piulada en el seu perfil de Twitter, el seu rol i el d’altres entitats “en la visibilització del nostre col·lectiu en l’entorn esportiu” i van mostrar el seu desig de “defensar els nostres colors dins i fora del terreny de joc” ben aviat.

CAMPANYA COL·LECTIVA
Aquest 17M, però, ha estat el més diferent de tots, per la situació generada pel coronavirus. Això no va fer que les reivindicacions s’apaguessin, però sí que canviessin de lloc i que fossin cent per cent virtuals. Així, la Plataforma LGTBIcat va aprofitar aquest 2020 per presentar la campanya 17 de Maig: 14 entitats, 14 demandes, que abordaven la situació dels drets del col·lectiu LGBTI+ en diversos àmbits de la vida i la societat.

Pel que fa a l’esport, les Panteres Grogues denuncien que encara avui hi ha “comportaments masclistes, homòfobs, insults, estereotips i discriminacions” i reclamen “que l’esport sigui un espai lliure de desigualtats i discriminacions. Volem l’esport sense por, sense violències i sense cap discriminació!”.

Altres entitats que participen en la iniciativa 17 de Maig: 14 entitats, 14 demandes són l’ACGiL (Associació Cristiana LGBT), l’AMPGiL (Associació de Mares i Pares amb fills LGBT), el Barcelona Gay Men’s Chorus i el Casal Lambda, entre altres.