La cursa va travessar el districte de l’Eixample. Foto: Ajuntament

El districte de l’Eixample va tornar a ser l’epicentre d’un altre esdeveniment esportiu relacionat amb l’atletisme. Diumenge passat, més de 8.000 corredors van participar en la Cursa DIR-Guàrdia Urbana, una prova que va recórrer l’avinguda Diagonal de dalt a baix, des de Pedralbes fins a Sant Martí, un circuit de 10 quilòmetres que va creuar el cor de l’Eixample en gran part.

Els guanyadors de la competició van ser Mostafa Benslimane, amb un cronòmetre final de 30 minuts i 16 segons, i Enka Viñas, que amb el seu temps final de 37 minuts i 1 segon va ser la primera dona a creuar la línia de meta.
Aquesta és l’única prova que transcorre al llarg de tota la Diagonal, un circuit en línia recta que només va variar a l’alçada de la plaça de les Glòries, on es va desviar uns carrers per tornar a reenganxar-se a la cèlebre avinguda barcelonina més endavant.

Aquest recorregut, pla i en línia recta, fa que molts dels esportistes participants aprofitin aquesta cita per millorar les seves marques personals. “Aquesta cursa és ideal per aconseguir millorar els temps”, va assegurar Àlex Sánchez, un dels participants a la cursa.

Aquesta competició també va tenir un vessant solidari, ja que per cadascuna de les inscripcions que va rebre es va destinar mig euro al grup d’investigació contra el càncer infantil de la Vall d’Hebron.