El futbol s’ha acabat al camp de futbol del Fort Pienc. Foto: Mapio

Una de les notícies més esperades per al futbol i el futbol sala de casa nostra es va conèixer dijous de la setmana passada. En la Diada de Sant Jordi més atípica de les nostres vides, la Federació Catalana de Futbol va anunciar que totes les competicions que organitza (absolutes i de base) es donen per finalitzades, després d’una nova reunió de la seva Junta Directiva.

Així, els clubs de l’Eixample de les dues modalitats (UD Parc, FC l’Esquerra de l’Eixample, Don Bosco, CFS Eixample i Bosco Rocafort, entre altres) saben que no tornaran a competir i que l’únic aspecte que resta per resoldre és la de les decisions que es prenen respecte dels títols, els ascensos i els descensos de categoria.

El primer equip masculí del CFS Eixample, per exemple, està en ascens directe a Tercera Divisió de futbol sala després de 16 jornades de Divisió d’Honor, de manera que falta saber quina de les tres opcions que l’FCF té sobre la taula s’acaba aplicant; donar el curs 2019-20 per acabat amb ascensos i descensos, fer-ho però només amb promocions cap a categories superiors (caldria veure si fent play-offs a partit únic i en una mateixa seu, cosa que s’aplicaria als dos escenaris anteriors) o bé declarar la temporada actual nul·la i que, quan fos possible, la 2020-21 comencés amb la mateixa configuració de les competicions que aquesta.

Sigui com sigui, l’organisme presidit per Joan Soteras va explicar en el seu comunicat de la setmana passada que consultarà els clubs per conèixer el seu parer sobre el desenllaç de les lligues abans d’anunciar quina és la seva decisió final.