Kiplagat va trencar el seu propi rècord de l’any passat. Foto: Ajuntament

Ho ha tornat a fer. L’atleta keniana Florence Kiplagat va endur-se la victòria en la categoria femenina de la Mitja Marató de Barcelona, celebrada diumenge, revalidant el títol de l’any passat i assolint un nou rècord del món: 1 hora, 5 minuts i 9 segons, tres segons per sota de la marca que la mateixa Kiplagat va aconseguir l’any passat al mateix escenari. A més, Kiplagat va batre el rècord del món a les distàncies de 15 i 20 quilòmetres, arribant a aquestes distàncies amb un temps de 46 minuts i 14 segons i un altre d’1 hora, 1 minut i 56 segons, respectivament.

Nascuda l’any 1987 a Iten (Kènia), Kiplagat és també campiona del món per partida doble, gràcies a les victòries assolides al campionat de la IAAF World Cross 2009 i al campionat del Món de Mitja Marató del 2010.

Pel que fa a la categoria masculina, l’esportista suís de 32 anys i d’origen eritreu, Abraham Tadesse, va endur-se la victòria a la prova amb un cronòmetre final d’una hora i 42 segons, millorant d’aquesta manera la seva millor marca personal en aquesta distància –que era d’una hora, 1 minut i 25 segons–. Getu Feleke –1 hora i 45 segons– i Azmeraw Mengistu –1 hora 48 segons– van completar el podi masculí.

Segons dades municipals, més de 15.000 atletes van participar en la Mitja Marató, que enguany va comptar amb un 25% de presència femenina.