Els de Juan Hereza van guanyar el partit pel tercer lloc. Foto: Miquel Ruiz / CC

El retorn a EBA haurà d’esperar. El CB Roser de Juan Hereza no va poder posar la cirereta al pastís d’una bona temporada a Segur de Calafell i ha de conformar-se amb la tercera posició de la Copa Catalunya. El conjunt del Fort Pienc va haver de conformar-se amb una victòria en la final de consolació, ja que el campió d’aquesta edició ha estat el Maristes Ademar.

El Roser es va quedar sense opcions de guanyar el títol i d’aconseguir l’ascens el passat dissabte 1, després de la derrota en una entretingudíssima semifinal contra el Badalonès (73-76). Els vermells van haver de remar contra corrent durant tot el partit (al final del tercer període perdien per més de 10 punts) tot i que una reacció espectacular en els darrers 10 minuts va permetre que els roserencs equilibressin el resultat, però un triple de Marc Cuesta deixaria el CBR fora de la final i sense possibilitats de tornar a EBA.

Així, en el partit que cap dels equips volia disputar (el de la medalla de bronze), que va acabar sent un derbi contra els Lluïsos, que els d’Hereza van adjudicar-se per un marge força estret (49-54). De nou, els del Fort Pienc van veure’s dominats en el tram inicial del matx, però aquesta vegada la remuntada va culminar de forma satisfactòria. El Roser va anar reduint de mica en mica la distància que havien aconseguit els de Carles Rofes fins que, de la mà de Joan Gavaldà (el millor dels roserencs) i de Diego Rodríguez, l’equip va aconseguir donar-li volta al resultat.