El CFSE, al Pavelló de Santa Isabel. Foto: Pep Antoni Roig

La segona jornada de la Segona Divisió (que per al CFS Eixample significava – o havia de significar – el debut) va deixar una d’aquelles imatges que conviden a la reflexió. L’equip de Pep Antoni Roig havia de jugar dissabte a la tarda contra l’FS Castelldefels, però el conjunt del Baix Llobregat no es va presentar al Pavelló de Santa Isabel.

El CFSE, de fet, ja sabia que el seu rival no es presentaria, ja que dijous passat havia sol·licitat l’ajornament del partit, al·legant que “no es pot assegurar la seva celebració amb plenes garanties sanitàries” però la petició no va ser acceptada. Davant la negativa rebuda, el club castelldefelenc va decidir no viatjar a Barcelona perquè entenia “que correm i fem córrer un risc absolutament innecessari tant a les nostres pròpies jugadores com a les rivals”.

Hores després d’aquest episodi, l’entrenador del CFSE va penjar un fil a Twitter assegurant que la decisió del Castelldefels de no jugar és “honesta, valenta i coherent”, però va argumentar la decisió del seu equip de disputar el partit “perquè hi havia els mateixos riscos que existien fa set dies”, quan les del Baix Llobregat van jugar (i empatar a 3) contra el CN Caldes en un partit que es va poder veure per televisió a la web de la Federació Catalana de Futbol.

Falta saber, doncs, quina és la resolució del Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), tot i que en casos d’incompareixença com aquest, el més habitual és donar el partit per perdut (i en aquest cas victòria al CFSE) per 3-0. Una segona incompareixença podria provocar l’expulsió de l’equip de la lliga.

Les de Roig seguiran preparant el partit d’aquest previst per a aquest cap de setmana contra l’FS Ripollet en la que serà una de les darreres cites que es jugaran abans que els clubs comencin a rebre els tests que la RFEF es va comprometre a fer arribar abans del 6 de novembre.