Els instants previs a la sortida de la prova. Foto: Jordi Pujolar / ACN

Josep Díaz i Nerea Costal podran presumir per sempre més d’haver estat els primers atletes vencedors d’una prova disputada després del coronavirus. El corredor del Runners Espanyol i la del Club Atlètic Running van ser els més ràpids, dissabte passat, en la Cursa Científica de l’Hospital de Sant Pau, la primera celebrada tant a la ciutat com en el conjunt de Catalunya.

La prova va estar marcada per les fortes mesures de seguretat imposades per l’organització, fent que les sortides dels competidors fossin esglaonades i comptabilitzant només les dues voltes més ràpides (per arribar a la distància de la milla) de les sis que cada participant feia al circuit muntat al voltant del recinte hospitalari.

L’atleta periquito va aconseguir el triomf amb una marca de 5 minuts i 2 segons, mentre que l’acumulat de Costal va ser de 5 minuts i 58 segons. El veterà Reyes Estévez i Albert Nogueras van acompanyar Díaz al podi masculí, mentre que Anna Bové i Jackeline Gómez van ser segona i tercera, respectivament, en la categoria femenina.

La cursa va reunir alguns dels grans noms de l’atletisme de casa nostra, com Carles Castillejo, José Luis Blanco i Eulàlia Alonso, entre altres, que no van voler deixar escapar l’ocasió de tornar a competir després d’estar tota la primavera sense poder fer-ho.

Com és habitual, tot l’import de les inscripcions d’aquesta prova es destinarà a alguna de les investigacions científiques que es fa a Sant Pau. En aquest 2020, com no podia ser de cap altra manera, serà per a la investigació de la Covid-19.