Les tres atletes més ràpides de l’edició d’enguany. Foto: MMB

L’únic rècord que es va superar va ser el de participació. El kenià Victor Chumo i l’etíop Ashete Bekere van fer bons els pronòstics i van tornar a fer que el triomf en la Mitja Marató de Barcelona fos per a atletes africans. Els vencedors van ser els més ràpids dels 18.850 corredors i corredores que van prendre la sortida, tot i que hi havia 23.000 inscrits.

El vencedor de la categoria masculina va aconseguir la seva millor marca personal, baixant de la xifra d’una hora (59 minuts i 58 segons), però va quedar-se a 14 del rècord de Mule Washiun. L’ugandès Stephen Kissa va penjar-se la plata, completant els 21 quilòmetres en 1 hora exacta, mentre que el tercer en discòrdia va ser un compatriota del vencedor, Moses Koech, amb el mateix temps que el segon.

Bekere, per la seva banda, tampoc va poder superar la plusmarca de Florence Kiplagat. La vencedora va travessar la meta en solitari (1 hora, 6 minuts i 37 segons), un resultat gairebé mig minut superior al de la seva compatriota Asnakech Awoke. La keniana Dorcas Kimeli va completari el podi de la categoria femenina absoluta.

Pel que fa a la representació espanyola, el sorià Dani Mateo i la valenciana Laura Méndez van ser els millors en les seves respectives classificacions. El castellà va ser setzè, aturant el cronòmetre en 1 hora, 2 minuts i 35 segons, mentre que de la corredora d’Almussafes va aconseguir acabar en la 24a plaça amb un temps d’1 hora, 13 minuts i 19 segons, sent també una de les millors atletes europees.