La Marató va comptar amb una xifra rècord de participants. Foto: Ajuntament

Barcelona va tornar a viure l’atletisme amb la celebració de la 37a edició de la Zurich Marató, que va omplir els principals carrers de la ciutat aquest passat diumenge el matí.

En categoria masculina, l’atleta kenyà Philip Cheruiyot va endur-se la victòria amb un gran temps de 2 hores, 8 minuts i 16 segons, el que suposa la tercera millor marca de tots els temps a Barcelona, per darrere de l’assolida el 2010 per Jackson Kotut –2 hores, 7 minuts i 30 segons– i la de Matebo Lebi de l’any següent –2 hores, 7 minuts i 31 segons–.

El primer representant català que va creuar la línia de meta va ser el viladecanenc Carles Castillejo, que va arribar cinquè amb un meritori cronòmetre de 2 hores, 13 minuts i 3 segons.

El recorregut va travessar el districte de l’Eixample d’oest a est, des del carrer Tarragona, creuant tota la Gran Via i pujant per passeig de Gràcia. La prova, però, va arrencar de plaça Espanya a dos quarts de 9 del matí, amb el tret de sortida de l’alcalde Trias. En total, a la prova van prendre part 19.000 persones, una nova xifra rècord de participació. A més, un 17% del total d’inscripcions van ser dones, mentre que un 42% dels corredors procedien de 83 països.

Per tal d’esperonar els corredors i el públic assistent, els organitzadors de la Marató van instal·lar 51 punts d’animació al llarg del recorregut.