CE Vincit

Jugadores del Vincit celebren un gol durant un partit. Foto: Club Esportiu Vincit

Feia uns mesos que Carles Blanco (Barcelona, 1973) i els seus amics havien muntat un equip sènior de futbol sala. Competien i s’ho passaven bé. Aprenien. Tots eren estudiants de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport. Era el 1995. “Jo jugava de tanca i era intens i contundent, però sempre noble”, confessa, divertit. Un dia, però, una pregunta va canviar les seves vides i les de molta més gent: “Per què no creem una escola de futbol sala?”.

Un any després naixia l’escola del Club Esportiu Vincit, al Complex Esportiu Municipal Estació del Nord i amb 12 alumnes de diverses edats. “A poc a poc hem anat creixent”, celebra l’actual coordinador esportiu.

Ara tenen 320 alumnes i, en alguns casos, diversos equips per categoria. La premissa és innegociable: la competitivitat no és més important que els valors. “L’ètica, la superació personal i el respecte contra qui jugues i el reglament, i el joc net, són els pilars de la nostra filosofia. És un aprenentatge que s’emporten també per al seu dia a dia”, desenvolupa Blanco.

No fan proves als nens i nenes. Tothom té cabuda al Vincit, on l’etapa de formació és dels 4 als 12 anys. Després es fa una selecció per nivells. Qui en té “una mica més”, com precisa l’entrevistat, passa a una lliga federada i la resta continua a les escolars.

Una eterna incertesa

El coordinador del club admet que li encanta que els visitin pares i mares que han jugat a l’entitat i, encara més, que hi apuntin la seva mainada. “M’omple que conservin un bon record del seu pas per aquí i que no se n’oblidin de nosaltres”, enraona el barceloní, encantat amb què més del 60% dels tècnics siguin de la casa. El CE Vincit també té una secció de patinatge, creada l’any 2001, i amb tres grups d’edat (petites, mitjanes i grans).

Blanco és l’únic membre fundador que continua al club. “El Vincit és part de mi. En gaudeixo fins i tot enviant correus electrònics a les dotze de la nit. Quan penso en com ha crescut el projecte… M’emociono, és clar”, confessa aquest autèntic apassionat de l’esport.