Xavier Llobet

Foto: Llobet Òptics

Xavier Lobet és òptic optometrista i copropietari del negoci que van obrir els seus pares ja fa 75 anys. Una òptica que regenta juntament amb els seus dos germans i que es caracteritza pel tracte proper i personalitzat.

Què té Llobet Òptics que no tinguin altres negocis?
Sentit humà i un tracte personalitzat i familiar, de la mà de professionals. Nosaltres no tenim clients; tots els que venen aquí són amics i fem que se sentin com a casa seva gràcies al caliu humà amb què els atenem.

És això el que caracteritza el comerç d’aquesta zona de l’Eixample?
Ens diferencia el turisme i el fet que hi ha pocs veïns, perquè és una zona d’oficines. Però la unió entre els comerciants és molt forta i sempre remem junts per mantenir el nostre propi estil.

Es platejaria marxar a un altre barri?
Jo estimo l’Eixample i seguiré sempre aquí, perquè per a mi els clients no són un número. Sé qui és cada persona i la seva història de vida. La relació humana entre el comerç i els veïns és increïble.

Què és el que més li agrada de la seva feina?
Que hi poso el cor. A mi no em flipa que la gent es gasti 300 euros, el que m’omple és la cara d’un nen o d’un senyor quan s’emprova les ulleres i, en veure’s, s’omple d’alegria.