Una imatge del mercat dies abans de la inauguració. Foto: Arxiu

El Mercat de Sant Antoni es va inaugurar a finals de maig després d’una reforma que va durar gairebé una dècada. L’espera es va fer molt llarga per als paradistes, que finalment es van poder instal·lar en un equipament convertit en un emblema de ciutat. Uns mesos després, però, ja han aparegut els primers problemes i ho han fet en forma d’aigua.

I és que el mercat, entre finals d’agost i mitjans de setembre, ha patit quatre episodis de filtracions d’aigua a causa de les fortes pluges que van caure a la ciutat el 24 d’agost i el 6, 12 i 18 de setembre. Alguns paradistes, tant de la zona alimentària com la dels encants, van veure aquests quatre dies com els entrava força aigua a les parades. Les més perjudicades van ser les pèrgoles exteriors.

Miquel Humedes, gerent del mercat, explica a Línia Eixample que a la zona del mercat d’alimentació l’aigua “va entrar per on hi ha els ornaments”. Tot i això, afegeix que les pluges “van ser inusuals i amb vent”. Tot plegat ha provocat les queixes dels paradistes. “El dia 6 de setembre hi va haver vents de més de 80 quilòmetres per hora i va caure molta aigua. Va ser una situació excepcional. Però el dia 13 va ser un aiguat i prou”, lamenta el president dels encants, Joan Mestre, en declaracions a Betevé.

Per la seva banda, des de la regidoria de Mercats també expliquen que l’entrada d’aigua es produeix pel lloc on hi ha els ornaments. “Són uns ornaments que el mercat sempre ha tingut i ja hi entrava aigua fa anys. Ara s’ha demanat als arquitectes que busquin una solució que no afecti els elements patrimonials”, afegeixen des de Mercats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram