La fira va acollir més d’una cinquantena d’activitats. Foto: Ajuntament

Cor Eixample va celebrar la seva dotzena Fira Modernista els passats dies 3, 4 i 5 de juny, en el marc de la Festa Major de la Dreta de l’Eixample, amb activitats diverses que van omplir el carrer Girona des del carrer Aragó fins a la Diagonal.

Des de l’eix comercial han informat que per la fira van passar prop de 20.000 persones, les quals van poder gaudir de més d’una cinquantena d’actes relacionats amb el passat modernista d’aquest racó del districte. Hi va haver exposicions i rues de cotxes d’època, tallers infantils i de demostració d’oficis antics, a més del ja tradicional automatàrium i la pianola.

El president de Cor Eixample, Xavier Llobet, fa un balanç “molt positiu” de la fira en una entrevista a aquesta publicació. Llobet destaca, per sobre de tot, la intensitat dels dos primers dies de la mostra.

Per la seva banda, uns 150 comerciants de l’associació, entitats i representants d’altres ciutats modernistes van exposar a la fira. De manera paral·lela, a la mostra es van celebrar degustacions gastronòmiques: Cor Eixample detalla que va servir gairebé un miler de racions de vedella rostida, 150 plats de fideuà i 200 sopars populars.

En aquest sentit, des de l’eix organitzador han volgut agrair la col·laboració de totes les entitats del barri, dels veïns i veïnes i dels visitants que van omplir el carrer Girona durant aquells tres dies d’una fira qualificada de “magnífica” per l’eix.