El projecte Upcycling Barcelona, format per quatre dissenyadores locals, que promou accions des de la moda que denunciïn els estereotips de gènere i el reciclatge en col·laboració amb l’Associació de Comerciants Eix Fort Pienc, va rebre a principis de mes el Premi 8 de Març-Maria Aurèlia Capmany dotat amb 15.000 euros.

Aquest any la temàtica del guardó era ‘Desvestint el gènere: estètica i representació cultural del gènere’. El projecte d’Upcycling Barcelona, ‘Donem-li la volta a la moda. M’agrada, m’agrado, jo decideixo!’, va ser escollit guanyador per la seva contribució a la sensibilització, la prevenció, la denúncia i l’afrontament de les situacions de discriminació i desigualtat de gènere en l’àmbit de la moda, l’estètica i la bellesa.

Durant l’entrega del guardó, l’alcaldessa Colau va fer una aposta per “canviar la moda i fer-la realment nostra”. Un objectiu que, segons Colau, només es pot aconseguir en aliança amb les dissenyadores, amb les models, amb les publicistes i periodistes que fa temps que denunciant les pràctiques predatòries i discriminatries que es donen a la indústria de la moda”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram