La xarxa vol connectar tots els comerços enfocats al col·lectiu LGTBI. Foto: Acegal

La xarxa de comerç divers de Barcelona ha començat a caminar aquest mes de març gràcies a l’impuls de l’Acegal, l’Associació Catalana d’Empreses LGTBI. Aquesta nova entitat ha de servir per materialitzar el compromís amb què va arrencar l’actual mandat de Ferran Poca a l’Acegal el novembre passat: obrir el Gaixample a la resta de la ciutat.

Més enllà dels comerços que històricament s’han concentrat a l’Antiga Esquerra de l’Eixample, Poca recorda que, els darrers anys, han aparegut a la resta de barris més establiments enfocats al col·lectiu LGTBI, i creu que ara és el moment de connectar-los. “Tota la ciutat és diversa, no només el Gaixample”, afegeix.

SOBREVIURE SENSE TURISME
“Fins ara, els comerços d’aquest eix vivien molt del turisme LGTBI”, apunta Poca. Per tant, és evident que la pandèmia els ha obligat a repensar, com a mínim, el futur més pròxim.

És per això que la xarxa de comerç divers arrenca amb un pla estratègic que consisteix, principalment, a engrescar la clientela local a comprar als negocis associats. La primera campanya en aquesta línia arribarà després de Setmana Santa i consistirà a premiar els consumidors amb obsequis o serveis aportats pels comerços de la mateixa xarxa.

A partir d’aquí, la idea és fer sortejos amb aquesta dinàmica cada dos mesos. “Potser algú que compri a una pastisseria aconseguirà un sopar gratis a un restaurant, per exemple”, diu el president d’Acegal. En definitiva, “es tracta de fer barri”, conclou Poca.

El Gaixample es vol obrir més a la ciutat per reinventar-se