L’equipament va obrir l’any 2003. Foto: Facebook (Mercat Fort Pienc)

El Mercat del Fort Pienc es va inaugurar l’any 2003, moment en què el barri va deixar de ser l’únic del districte que no tenia mercat. Potser per això –perquè va ser un equipament molt esperat– sempre ha tingut el suport dels veïns. “La gent del barri ens valora molt i està molt conscienciada sobre la importància de comprar productes de proximitat i sostenibles”, assegura el president del mercat, Sergio Clemente. De fet, tant ell com el president de l’Associació de Veïns del Fort Pienc, Joaquim Mallen, creuen que aquesta conscienciació s’ha reforçat arran de la pandèmia.

“Ha estat un any complicat, però hem seguit al peu del canó i no hem deixat d’oferir bon producte i bon servei”, diu Clemente, que lamenta, això sí, que la restauració del mercat s’hagi vist molt afectada per les restriccions. Pel que fa a les parades, celebra que les setze funcionin: “Som un mercat petit, però tenim de tot”, afirma.

MILLORES PENDENTS
“El mercat és 100% sostenible, des de l’energia fins a l’embalatge que fem servir”, destaca Clemente. En la mateixa línia, considera que les instal·lacions estan en molt bones condicions i admet que l’Ajuntament sempre els ha donat suport. Sense anar més lluny, el consistori arreglarà els lavabos de l’equipament aquest estiu i, segons el president del mercat, millorarà l’accés de la plaça Fort Pienc. Preguntat per altres possibles remodelacions, parla de millorar també l’accés del carrer Alí Bei i de reservar algunes places d’aparcament per als clients, ja que el mercat no té pàrquing.