La Fira Modernista, un clàssic de la Dreta de l’Eixample. Foto: Cor Eixample

La Festa Major de la Dreta de l’Eixample va tornar a servir per estrenar el mes de juny amb una nova edició de la Fira Modernista, que es va celebrar el primer cap de setmana del mes.

Enguany, la Fira Modernista, que arribava a la seva quinzena edició i es va tornar a celebrar al carrer Girona, va incloure un programa farcit d’activitats. Al llarg dels tres dies es van celebrar moltes activitats, entre les quals hi va haver concerts, teatre, dansa, diferents tallers i classes esportives. Al llarg de tot el cap de setmana el públic va poder gaudir de les diferents carpes del comerç local i de les entitats modernistes, que també van oferir els seus productes. Un dels actes més destacats de la Fira va ser la ruta modernista, durant la qual es va fer un recorregut per les obres de l’arquitecte Lluís Domènech i Muntaner.

L’edició d’enguany de la Fira Modernista va estar dedicada a l’arquitecte Josep Maria Jujol. Jujol, nascut el 1897 a Tarragona i mort a Barcelona el 1949, va ser un arquitecte, dibuixant i pintor modernista. També va ser col·laborador de Gaudí i és l’arquitecte de construccions emblemàtiques com la Casa Planells, situada a la cantonada de l’avinguda Diagonal amb el carrer Sicília.