L’aire fred entra pels finestrals de la part alta del recinte. Foto: Línia Eixample

Esperar una dècada per veure la reforma acabada. Un cop inaugurada, episodis d’inundacions els primers dies. I ara, amb els dies més freds de l’hivern, haver de treballar entre 10 i 15 graus. Aquest és el particular calvari que els ha tocat viure a moltes paradistes –la majoria són dones– de la zona dels encants, la del perímetre exterior del recinte. Des de fa setmanes denuncien que passen fred i que, a causa de les baixes temperatures, també els ha disminuït la clientela. El problema també el pateixen, en menor mesura, les parades de l’interior del mercat, les de menjar.

La solució a aquest problema, i també al de la filtració d’aigua, sembla que es farà esperar. Des de la regidoria de Mercats expliquen a Línia Eixample que, tot i que ja s’està treballant en la solució, no poden dir parlar d’una data concreta sobre quan estarà arreglat el problema “perquè, en tractar-se d’un equipament municipal, hi ha un procés administratiu que cal respectar”. La solució, doncs, implicarà tapar els finestrals de la part més alta del mercat amb unes pantalles transparents que permetin reduir els corrents d’aire. També es cobriran les obertures decoratives. El procés, però serà lent, ja que caldrà obrir un concurs públic per escollir qui fa aquestes reformes, que segurament necessitaran diverses setmanes de feina.

A L’ESTIU, CALOR
De fet, a l’estiu ja es van poder intuir els problemes amb la climatització del recinte, ja que les paradistes, de la mateixa manera que ara passen fred, van alertar que passaven molta calor.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram