Vinçon va abaixar la persiana el passat 30 de juny. Foto: Vinçon

Barcelona va acomiadar el passat 30 de juny una de les seves botigues més especials. Es tracta de Vinçon, un establiment dedicat al disseny i als productes de la llar del Passeig de Gràcia. La família Amat, propietària d’un negoci que va obrir l’any 1941, va prendre aquesta decisió a causa de la caiguda de les vendes que patia la marca des del 2008, una situació que “fa inviable continuar”, segons van reconèixer des de Vinçon.

Segons indiquen des de la botiga, la decisió de tancar va venir precedida “d’una profunda anàlisi” en el qual s’han valorat diverses alternatives com ara “la reducció de la superfície de venda o bé la seva reubicació en un altre espai de la ciutat”, dues solucions que “comportaven una important reducció” de l’estructura i del personal.

Una altra de les causes que ha provocat el tancament de la botiga sembla haver estat el canvi de clientela que ha experimentat Vinçon. “Actualment moltes de les vendes les fèiem a turistes”, asseguren des de la botiga, que per tal d’adaptar-se al nou panorama hauria d’haver canviat “moltíssim la col·lecció de productes”.

Vinçon va néixer l’any 1941 de la mà de la família Amat, i actualment era gestionada per la segona i tercera generació d’aquesta família. En total, 74 anys de vida que van arribar a la seva fi amb un acte emotiu amb treballadors, propietaris i amics.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram