Acull un plat

Foto: Ajuntament

Els mercats de Sants i de la Boqueria van ser l’escenari el passat mes de desembre de la nova edició de les jornades Acull un plat. Aquesta iniciativa, impulsada per la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR), consisteix en una mostra de cuina on persones refugiades preparen receptes tradicionals dels seus països d’origen acompanyades d’un xef de renom. En aquest sentit, l’objectiu és visibilitzar a través de la cuina la situació de moltes persones migrades que busquen asil i refugi a Europa i donar a conèixer la seva història personal.

Els protagonistes de les dues jornades del desembre van ser l’Ismael i l’Alhassan, dos joves de 26 i 21 anys naturals de Guinea Conakry. L’Ismael va cuinar a l’Espai Boqueria, i de la mà del xef Víctor Galceràn, l’atiéké, un plat tradicional de l’Àfrica tropical molt semblant al cuscús, però elaborat a base de iuca fermentada.

D’altra banda, l’Alhassan –que fa dos anys que viu a Barcelona– va preparar a l’Aula Gastronòmica del Mercat de Sants un estofat de iuca, recepta molt típica de Guinea. Als fogons, el jove va estar acompanyat de la xef Ada Parellada. La història de l’Alhassan arrenca com la de tants altres migrants africans, fugint de la repressió dels seus països i forçat a creuar el Mediterrani en pastera a la recerca d’un futur millor. Ara, però, confia a poder aconseguir una feina i continuar-se formant a la capital catalana.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram