El comerç local viu un moment delicat. Foto: Maps

El comerç dels barris està patint una situació molt complicada a causa de la pandèmia i el Fort Pienc no se n’escapa. En aquest sentit, des de l’Eix Fort Pienc expliquen que la situació al barri és complicada i es mostren molt preocupats per la “incertesa” actual i per la campanya de Nadal.

“Les vendes van caure molt quan va esclatar tot i el comerç del barri es beneficiava molt del turisme, perquè els autocars de les visites de la Sagrada Família aparcaven a la Monumental”, explica Marcos Peña, el president de l’Eix. Peña també afegeix que el Fort Pienc és un barri amb molts hotels, que ara estan molt buits, al mateix temps que també apunta que el teletreball ha fet que “la gent faci moltes compres online”. “El petit comerç fa anys que va a remolc i el problema és que les coses, a curt termini, no pinten gens bé després d’uns mesos on la facturació ha baixat de cop”, afegeix.

Una altra de les problemàtiques que s’està fent evident és la dels locals comercials buits. “Ara els traspassos ni es paguen i ara molta gent tanca i els locals ja no tornen a obrir”, afirma Peña. El problema dels locals buits, però, “el tenim des de fa gairebé 10 anys perquè costa molt mantenir negocis petits i el cost de la ciutat és molt alt”, conclou.