El restaurant Da Zhong torna a funcionar des de fa uns dies. Foto: Arxiu

Després de ser els primers a tancar (abans, fins i tot, que es decretés l’estat d’alarma), els negocis del barri regentats per xinesos comencen ara a recuperar l’activitat a mesura que avança la desescalada, però ho fan a poc a poc i amb molta precaució.

Jennifer Chen, filla dels propietaris del restaurant Da Zhong ShiFu, explica que, si bé fa tres mesos el tancament dels restaurants i comerços xinesos va ser simultani, en la reobertura no tots estan seguint el mateix ritme. En el cas del negoci de la seva família, va començar a oferir servei a domicili durant la fase 1, i ha recuperat el servei presencial amb la fase 2. En canvi, creu que “faran falta dues setmanes més perquè obrin tots els establiments xinesos del Fort Pienc”, ha dit a Línia Eixample.

“El fet que encara hi hagi contagis és un fre per a tothom”, ha afegit. En aquest sentit, ha admès que li fa “força por” anar a treballar pel risc d’agafar el virus, però que, econòmicament, no podien continuar tancats durant més temps. Per això, assegura que s’esforcen per garantir la tranquil·litat de treballadors i clients, aplicant de manera estricta totes les mesures de seguretat: aforament limitat, distància, desinfecció…

Sigui com sigui, reconeix que ara reben “molts més clients occidentals que xinesos, i abans era al revés”. “Sempre diem que als xinesos ens fa molta por morir, som molt previnguts”, apunta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram