Les obres van començar l’any 2007. Foto: Ajuntament

Després d’anuncis amb calendaris d’execució incerts i poc creïbles i tot un reguitzell de troballes arqueològiques romanes i medievals al subsòl de l’equipament –entre altres problemàtiques–, les obres de remodelació del Mercat de Sant Antoni sembla que ja veuen la llum al final del túnel. Fa pocs dies l’Institut Municipal de Mercats (IMMB) va anunciar l’adjudicació de l’execució de les obres restants per completar la remodelació a la unió temporal d’empreses (UTE) de Copcisa, Scrinser i Sacyr i a la d’Elecnor i Alainsa, les quals representen una inversió de 22,9 milions.

L’IMMB també va afirmar que aquestes dues noves fases de la remodelació arrencaran a finals d’any i preveu una durada de 22 mesos, raó per la qual es calcula que finalitzaran a finals del 2017, tal com ja va avançar el regidor del Districte, Agustí Colom, en una entrevista a la passada edició de Línia Eixample.

Les dues últimes fases de les obres es desenvoluparan paral·lelament, tot i que s’encarregaran d’àmbits diferents. Per una banda, es vol finalitzar la restauració pròpiament dita de l’edifici, adequar les parades i col·locar ascensors i escales mecàniques per accedir al subterrani.

L’altra fase estarà adreçada a adequar l’espai museístic inferior –d’acord amb les indicacions del Servei d’Arqueologia– per tal de facilitar l’accés perquè siguin visitades. A més, en aquesta planta del subsòl s’instal·laran nous operadors comercials.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram