El Dominical de Sant Antoni és un mercat emblemàtic. Foto: Twitter (@EOVeoBares)

El mercat dominical de Sant Antoni podrà tornar a posar-se en marxa, finalment, diumenge que ve, quan farà gairebé quatre mesos que va haver de tancar a causa de la pandèmia del coronavirus. Feia setmanes que els paradistes alertaven de les grans dificultats que estaven patint a causa del tancament, al mateix temps que no s’acabaven d’entendre amb l’Ajuntament per establir les condicions de la reobertura.

Des de l’Associació del Mercat del Llibre Dominical de Sant Antoni han explicat que l’horari d’obertura serà de les 8 h a les 15 h i que es garantirà el control de l’aforament amb una única entrada i sortida per a cada marquesina. L’entitat afegeix que les mesures de seguretat seran “estrictes”, cosa que provocarà que “la viabilitat de la majoria de comerços” pugui quedar afectada. Cal recordar que fa unes setmanes l’Ajuntament va proposar, mentre l’estat d’alarma era vigent, que les parades fessin dos torns d’obertura (un diumenge sí i un diumenge no) per poder començar a funcionar però els paradistes s’hi van negar perquè ho veien inviable per massa restrictiu.

AGRAÏMENTS A L’OPOSICIÓ
Durant aquestes setmanes, els paradistes no s’han mostrat gaire satisfets amb el diàleg mantingut amb l’Ajuntament. De fet, en el comunicat d’anunci de la reobertura, destaquen el “comportament diametralment oposa al govern” que han trobat “en els grups municipals de l’oposició”. Des de l’Ajuntament i el Districte, però, remarquen que es van mantenir moltes converses amb els paradistes i consideren que “s’han trobat les solucions pertinents”.