Llobet, amb el premi, al costat de l’alcaldessa Colau. Foto: Ajuntament

L’eix comercial CorEixample va viure dimarts un moment molt especial. El Saló de Cent de l’Ajuntament va ser l’escenari de l’entrega de la Medalla d’Honor de la ciutat, que l’entitat va rebre en reconeixement als seus 25 anys de trajectòria –es van complir l’any passat– dinamitzant econòmicament i social el territori comprès entre la Diagonal, Gran Via, el passeig de Gràcia i el passeig de Sant Joan.

L’encarregat de recollir el guardó va ser el president de l’eix, Xavier Llobet. En declaracions a Línia Eixample, Llobet explica que el premi “és per a totes les persones que ens han ajudat des que vam néixer, a tothom que ha format part de les juntes i als socis, perquè sense ells això no seria possible”. Llobet, amb l’energia i empenta que el caracteritza, fa un símil ben actual per valorar el premi. “És la vacuna per tirar endavant, com tenir vitamines. Un premi així ens fa sentir valorats i això sempre és positiu”, diu.

REIVINDICACIÓ DEL COMERÇ
Llobet també aprofita la Medalla d’Honor per fer una reivindicació del comerç local, en un moment complicat a causa de la pandèmia, ja que a la zona del CorEixample ha disminuït la gent que hi feia despesa pel fet de treballar al centre, més enllà dels veïns que hi viuen. “El comerç ofereix diferents serveis al barri i és molt important no fer la diferència entre veïns i comerciants perquè nosaltres, com a mi m’agrada dir-ho, som veïns de planta zero”, remarca. Per acabar, Llobet afegeix que un dels objectius de l’entitat és seguir oferint una oferta de qualitat i proximitat per reivindicar un model en contraposició al de les grans superfícies.