aliments

Foto: Ajuntament

L’enquesta Òmnibus de l’any passat va revelar que un de cada dos veïns de Barcelona va incrementar els seus hàbits de consum responsable durant el 2022 per raons mediambientals i socials. És la constatació que augmenta progressivament la conscienciació sobre la salut del planeta i el canvi climàtic, però també la responsabilitat sobre el que mengem.

En aquest context, l’Ajuntament ha llançat la campanya Conscients del que mengem, canviarem el món, que té com a objectiu proporcionar informació clau perquè la ciutadania sigui capaç de prendre decisions conscients i responsables a l’hora de comprar menjar. La campanya anima els usuaris a interessar-se sempre per la procedència dels productes que adquireixen i per la manera com s’han produït. També per coses molt més senzilles, com ara si els productes són de temporada, ecològics o de proximitat. El coneixement empodera a l’hora de fer la compra, i com més preguntes fem, més conscient serà la nostra compra.

La campanya reivindica que l’ecologisme o la proximitat no són un postureig o una posició política. Comprar productes ecològics i de proximitat implica reduir la contaminació del transport a llarga distància. També redueix l’erosió del sòl, els gasos d’efecte hivernacle i ajuda a conservar la biodiversitat del nostre entorn.

Un de cada dos veïns de Barcelona va incrementar els seus hàbits de consum responsable durant el 2022

La campanya s’allargarà fins a finals de març i distribuirà material informatiu exclusiu en els centres de primària i de secundària. També serà molt present als mercats municipals mitjançant els comerços verds, establiments de confiança que proporcionen informació sobre els productes que menjarem i que, durant el darrer tram de la campanya, regalaran carmanyoles i bosses reutilitzables per compres superiors a 10 €. A Barcelona hi ha més de 600 comerços adherits al programa Comerç Verd, el més arrelat a la ciutat per fomentar la compra de producte ecològic i de proximitat.

Aquesta campanya s’emmarca en l’Estratègia d’Alimentació Saludable i Sostenible de Barcelona, el full de ruta a seguir durant els vuit anys vinents que es va presentar el passat mes de novembre i que ha de garantir un canvi d’hàbits en el consum i en la gestió perquè la Barcelona del 2030 sigui molt més sostenible.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram